Netaansluiting verzwaren

Door de steeds strenger wordende criteria als het gaat om een netverzwaring als gevolg van de slinkende beschikbare capaciteit bij de netbeheerders, komt het steeds vaker voor dat een aanvraag om een netaansluiting te verzwaren wordt afgewezen. En als hij al wordt toegekend, gaat er vaak een flinke tijd overheen voordat de levering van de verzwaarde netaansluiting daadwerkelijk rond is. Kostbare tijd die een bedrijf met de behoefte de netaansluiting te verzwaren vaak niet heeft, waardoor de operatie in de knel kan komen. Een Portabolt biedt de uitkomst. Door een Portabolt te plaatsen kunnen zwaardere machines of meerdere machines tegelijk draaien en blijft de operatie constant. De Portabolt valt bij tijdens de piek en laadt op tijdens het dal.

Netaansluiting verzwaren met Portabolt

Portabolt is een modulaire, mobiele batterij die de netverzwaring waar jij op wacht tijdelijk of blijvend kan voorzien. Je netaansluiting verzwaren kan de volgende problemen met zich meebrengen:

  • Aanvraag komt aan bij de netbeheerder, die constateert dat de beschikbare capaciteit kleiner is dan de gewenste capaciteit, waardoor het verzwaren van de netaansluiting niet door gaat.
  • Aanvraag komt aan bij de netbeheerder, de eerste, vaak automatische reactie is dat er binnen 2 weken reactie komt. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan kan het vaak nog zo’n 12 weken duren voordat de verzwaring van de netaansluiting is gerealiseerd.

In het beste geval moet je dus vaak nog 12 weken – zo niet langer – wachten, totdat jij jouw gewenste energievoorziening hebt. Het alleenrecht van de netbeheerder werkt vaak niet mee in dit proces. Iets wat de groei van de operatie, omzet én winst van jouw onderneming in de weg kan staan. Een Portabolt is de tijdelijke of langdurige oplossing die jou de energie biedt om door te groeien.

Hoe werkt het verzwaren van de netaansluiting met een Portabolt?

Wij sluiten de Portabolt aan op jouw installatie. Zodra er een piekbelasting plaatsvindt en je vaste aansluiting het niet meer aankan, springt de Portabolt bij en levert hij de stroom die je nodig hebt. Als de piek voorbij is, bijvoorbeeld gedurende de nacht, dan laadt de Portabolt weer op via het net, zodat hij de volgende dag weer klaar is om tijdens piekuren te leveren.

De voordelen van een Portabolt als netverzwaring

Een aantal voordelen die de Portabolt biedt ten opzichte van het verzwaren van de netaansluiting via je netbeheerder:

  • Snelle levering, snelle installatie.
  • Ideaal voor pieklevering, zodat je geen enorm zware netaansluiting nodig hebt, maar op de piekmomenten kunt vertrouwen op de Portabolt.
  • Goed te integreren met bijvoorbeeld zonnepanelen of een backup-generator.
  • Modulair systeem op maat, mogelijkheden van 15 kVA / 40 kWh tot wel 90 kVA / 160 kWh.
  • Geen hoge, vaste kosten.

Verder worden de Portabolts constant gemonitord, dus hoef je je ook geen zorgen te maken over eventuele uitval. Wij hebben de betrouwbaarheid van onze batterijen voor netverzwaring zeer hoog in het vaandel staan.

Benieuwd of de Portabolt voor jou de oplossing kan bieden?

Zij huren ook Portabolt: