Elektrisch materieel

Een Portabolt-aanhanger is perfect te koppelen aan klein elektrisch materieel zoals graafmachines en shovels. Deze vinden bijvoorbeeld toepassing in natuurgebieden, maar ook zeker in de binnenstad. Helaas redt dit soort materieel het, zeker als er intensief gebruik van gemaakt wordt, doorgaans niet om een volle dag te draaien zonder tussendoor bij te laden. Als het werk zich te ver van een laadpunt bevindt, breng je met een Portabolt het laadpunt gewoon naar de machine toe.

Laag vermogen, toch veel energie

Een hele mooie toepassing van een Portabolt om elektrisch materieel te laden is als er in de buurt een gewoon stopcontact is. Het lijkt niet veel, maar er kan wel 24/7 aan geladen worden. De installatie is vervolgens in staat om in de pauzes snel de graafmachine vol te laden. Zo ben je altijd verzekerd van genoeg capaciteit om de klus te voltooien. Op deze manier reduceer je ook de transportbewegingen tot een absoluut minimum.

Bovendien kun je met onze standaard ingebouwde meetsystemen precies vertellen hoe veel je afgenomen hebt. Dit kun je helder communiceren met de eigenaar van het stopcontact zodat de gebruikte stroom kan worden verrekend.

Mobiel stopcontact

Als er echt geen stroom in de buurt te vinden is geniet de Portabolt nog steeds de voordelen van een aanhanger. Afhankelijk van de benodigde configuratie is het systeem gewoon met een bus of auto te verplaatsen. Zo kan de batterij opgeladen worden op een depot, of bij de dichtstbijzijnde laadpaal voor elektrische auto’s.

CCS-snellader

Zwaar elektrisch materieel verbruikt ook meer energie en bevat dus ook een groter accupakket. Om deze accu van voldoende energie te kunnen voorzien om de hele dag effectief te kunnen werken moet er ook een grote hoeveelheid energie in korte tijd geladen kunnen worden.

Hiervoor heb je een CCS-snellader nodig. Deze snelladers werken vanzelfsprekend ook naadloos samen met onze batterijsystemen, en kunnen ook door ons geleverd worden. Zo heb je met Portabolt één aanspreekpunt voor al je laadinfrastructuur.

We vertellen graag meer over onze laadoplossingen!

Zij huren ook Portabolt: