Bouwkranen

Voor veel werkzaamheden in woonwijken wordt gebruik gemaakt van een relatief kleine bouwkraan, of 10 tonmeter kraan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan transformatie- en renovatieprojecten. Deze kranen zijn echter wel afhankelijk van een krachtstroomvoorziening, waar normaal gesproken een dieselaggregaat voor ingezet wordt. De kraan neemt maar af en toe een korte piek vermogen af om een last te tillen, maar het aggregaat staat wel de hele dag te draaien. Een Portabolt is uitermate goed in staat om deze pieken te leveren en doet dit bovendien in volledige stilte.

Bouwkranen werken met Portabolt

Een Portabolt is een mobiel batterijsysteem wat ingezet kan worden om een bouwkraan van krachtstroom te voorzien. Dit kan op verschillende manieren:

  • Een systeem met een grote accu kan autonoom ingezet worden. Zo kan de kraan, afhankelijk van de situatie, meerdere dagen tot een week op de batterij werken. Als de accu uiteindelijk leeg is kan het systeem eenvoudig met een auto verplaatst worden naar een laadpaal of krachtstroomaansluiting;
  • Een systeem met een kleinere accu kan met een gewone 230V-stekker bij een bewoner opgeladen worden, waarbij de batterij vol gehouden kan worden en het systeem de piekstromen van de kraan opvangt. Het systeem kan dan altijd met de kraan mee verplaatst worden en hoeft niet elders geladen te worden.

Hijsen met een Portabolt

De huidige gebruikelijke oplossing met een dieselaggregaat zorgt voor herrie en uitstoot. Met een Portabolt is dit geen probleem: bewoners hebben er geen last van en collega’s kunnen veel gemakkelijker communiceren, wat ook nog eens de veiligheid bevordert. Daarnaast scheelt het een hoop brandstofkosten omdat het aggregaat niet meer nodig is.

Zij huren ook Portabolt: